Cannes 2010: tekeillä olevia elokuvia David Cronenbergistä Roy Andersoniin

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Yksi tapa tappaa aikaa Cannesissa elokuvien ja pressitilaisuuksien välillä on tavata joka päivä ilmestyvistä ammattilehdistä (Variety, Screen, Hollywood Reporter), mitä on tekeillä ja tulossa pian valkokankaille.

Eilen kerrottiin, että Roy Andersson tekee taas elokuvaa. Englanninkielinen työnimi on A Pigeon Sat on a Branch – Reflecting on Existence.

”The story is about two friends, one with a mental disability and the other who is a supportive companion who realises the absurdity of life”, kuvailee Screen -lehti.

Valmista pitäisi olla vuonna 2012.

David Cronenbergin seuraava elokuva on ei ole taannoin uutisoitu Don DeLillo -filmatisointi Kosmopolis, vaan A Dangerous Method. Viggo Mortensen esittää Sigmund Freudia. Naispääosassa on Keira Knightley. Elokuvaa aletaan kuvata Saksassa tässä kuussa.

Kosmopolis on myös tekeillä. Sen päärooleihin on nyt kiinnitetty Colin Farrell ja Marion Cotillard. Kuvaukset on ajoitettu ensi keväälle.

Lindsay Lohan näyttelee 1970-luvun pornoelokuvamenestyksen Syvän kurkun tähteä Linda Lovelacea elokuvassa, joka pohjautuu Lovelacen omaelämäkertaan.

Sarah Polley puolestaan ohjaa romanttisen komedian (tuskin aivan tavallisen, mikäli Polleyn esikoisohjauksesta Away From Her voi mitään päätellä) Take This Waltz. Pääosiin Polley on saanut Seth Roganin ja Michelle Williamsin.

Uusi Conan on nyt tuotannossa. Marcus Nispel ohjaa. Pääosassa pullistelee Jason Momoa, sivurooleissa nähdään Ron Perlman, Rose McGowan ja Avatar-pahis Stephen Lang. Kuvauspaikka on Bulgaria – koska tuotantoyhtiö NuImage/Millennium omistaa Sofiassa elokuvastudiot.

NuImage/Millenniumin mainosseteissä hehkutettiin festarin alkupäivinä myös tekeillä olevaa viidettä Ramboa. Ihmettelin sitä, koska lentokoneessa Cannnesiin luin uusinta Empire -lehteä, jonka haastattelussa Sylvester Stallone ilmoitti ykskantaan, että viidettä Ramboa ei tehdä: hän on kyllästynyt hahmoon.

Ehkä viesti oli mennyt lopulta NuImage/Millenniumin tuottajille asti, sillä perjantain jälkeen ei Rambo V:n mainoksia ole enää näkynyt.