Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Cannes 2010: Charlotte Gainsbourg ja kielletty kysymys

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 23.5.2010 14:00

Viimeinen haastateltavani Cannesissa oli lauantai-iltapäivänä Charlotte Gainsbourg. Pitkästä aikaa kävi niin, että haastatteluorganisaattori kertoi etukäteen, mitä ei saa kysyä.

Omaa nimeään kantavaa PR-toimistoa pyörittävä Richard Lormand sanoi, että koska teillä on nyt vain parikymmentä minuuttia aikaa Charlotten seurassa, olisi aiheellista unohtaa kysymykset siitä mitä Charlotte piti Serge Gainsbourg – vie heroiquesta. Siis Joann Sfarin ohjaamasta ranskalaisesta menestyselokuvasta, joka kertoo hänen isästään.

”Ei, hän ei ole nähnyt sitä, eikä hän aio katsoa sitä. No niin, nyt saitte vastauksen”, Lormand totesi.

Toimittajat pyöreän pöydän ääressä tottelivat, minä myös. Tietenkin ilmaan jäi iso kysymys: miksi?

Charlotte kertoi meille näyttelemisestä ja musiikistaan, perheestään ja Lars von Trieristä, muun muassa.

Kuten aiemmin kirjoitin, Serge-elokuva on varsin hyvä – ja hyvin kunnioittava. (Mielestäni se oli paljon parempi kuin Cannesin päätöselokuva, Julia Bertucellin ohjaama The Tree, jossa Charlotte näyttelee pääosan – vaikkei niillä muuta yhteistä olekaan.)

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Aika jännä tosiaan, mutta veikkaan, että aihe on jotenkin liian läheinen, jotta hän kykenisi käsittelemään elokuvaa samalla tavoin kuin muut, eikä ehkä siksi halua puhua siitä vaikka ehkä olisi sen nähnytkin. Tai sitten ei ole vain ehtinyt katsoa sitä.

Kiitos taas lukuisista Cannes-postauksista! Niitä oli kiinnostavaa lukea. Toivottavasti saat nyt hieman hengähtää tiukan festarirupeaman jälkeen.