Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Suomi maailmankartalle: tällainen on kainuulainen raiskauskomedia Bunny the Killer Thing

Blogit Kuvien takaa 22.10.2015 13:08
Kalle Kinnunen
Kalle Kinnunen - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Kuvittele, että joutuisit viettämään kokonaisen viikonlopun ryyppäävien vähä-älyisten kanssa. Keskustelujen keskipisteenä olisivat alkoholi ja pillu, mutta välillä taulapäät suoltaisivat tahmeaa raiskaushuumoria ja vähän rasistista sekä homofobista läppää.

Tyypit eivät olisi tietoisesti ilkeitä, ainoastaan uppoinfantiileja.

Ei siinä niinkään tuohtuisi, vaan alkaisi ahdistaa koko ihmisyys.

Bunny the Killer Thing kestää vain 88 minuuttia, ja siitäkin lopputekstit sekä niiden jälkeen jatkuva pukillepääsyvitsi vievät kymmenyksen. Elokuva tuntuu kokonaiselta viikonlopulta.

Tässä "kauhukomediassa" ei olisi mitään kommentoimisen arvoista, elleivät tekijät olisi kusettaneet sitä esityksiin yhteensä 40 suomalaiseen elokuvateattteriin - myös muutamiin Finnkinonkin saleihin.

Puolangalla kuvattu elokuva on kotimainen ”riippumaton tuotanto”, eli siihen ei ole saatu Suomen elokuvasäätiön tukea. Pintatasolla se muistuttaa lukiolaispoikien kotitekoisia kauhuvideoita, joissa on kaljanjuontia ja splatter-leffoista matkittuja yliampuvia veritehosteita. Kuvaus on sentään puoliammattilaistasoa, mutta elokuva ei tunnu mitenkään ”ohjatulta” tai ”käsikirjoitetulta” - hahmot heittäytyvät välillä irtosketseihin, jotka katkovat sitä mikä on "juoni".