Brittitulokas Andrew Garfield on uusi 3D-Hämähäkkimies

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Hämähäkkimiehen seikkailut jatkuvat, vaikka Tobey Maguire ei jatka sankarina. Uusi Spider-Man on 26-vuotias Andrew Garfield – amerikkalaissyntyinen, mutta Iso-Britanniassa kasvanut teatterinäyttelijä.

Sam Raimin kolme Spider-Man-elokuvaa olivat huikean suosittuja, mutta kolmannesta ei kai kukaan oikein nauttinut. Sarja saa toivottavasti nyt uutta potkua.

Olen Meksikon Cancunissa Sonyn junkettitapahtumassa, jossa on esitelty studion tulevia ensi-iltoja.

Puolisen tuntia sitten Marvelin Avi Arad ja tuottaja Laura Ziskin tekivät yllätysentreen, joka huipentui uuden Hämiksen esittelyyn. Lavalle marssivat uuden, (tietenkin) kolmiulotteisena toteutettavan ja heinäkuussa 2012 ensi-iltaan tulevan seikkailun ohjaajaksi valittu Marc Webb ja Garfield.

Andrew Garfieldilla on takanaan vuosia teatterissa, mutta vain kuusi elokuvaroolia, joista viimeisin oli The Imaginarium of Doctor Parnassuksessa. Cancunissa hän antoi ensin muina miehinä haastatteluja tulevan The Social NetworkinDavid Fincherin uuden, Facebookin perustamisesta kertovan elokuvan – tiimoilta.

Kenties Garfield ei itsekään tiennyt valinnastaan vielä eilen.

Aika erikoista, että mitä amerikkalaisimman supersankarin rooliin kelpaa britinoloinen kaveri. Mutta olen iloinen sekä miellyttävän persoonallisen (500) Days of Summer -elokuvan ohjaajana kunnostautuneen Webbin että särmikkyyttä monissa rooleissaan (Red Riding, Boy A) osoittaneen Garfieldin valinnoista. Elokuvastahan saattaisi nyt tulla jopa kiinnostava.