Big Game, unelmista totta

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Suomalainen elokuva, jossa aikuispääosan näyttelee Samuel L. Jackson ja mukana ovat Jim Broadbent, Felicity Huffman ja Ray Stevenson?

Ajatuskin oli absurdi, kunnes elokuva tehtiin.

Jalmari Helanderin ohjaama ja Petri Jokirannan tuottama Big Game saa torstaina Suomen ensi-iltansa. Se on erittäin onnistunut elokuva: ei epäilystäkään, Big Game todella saavuttaa tavoitteensa.

Tyyliltään elokuva on selkeästi Helanderin ja Jokirannan edellisen yhteistyön Rare Exportsin henkinen, oikeastaan sen jatke tai isoveli. Tarinan ydin on sama: poika, jolta ei odoteta mitään, tekee sankarin työn. Roolissa on taas Onni Tommila. Tällä kertaa suuri myyttinen hahmo on Yhdysvaltojen presidentti, joka pitää saada turvaan terroristeilta. Rare Exportsissa oli merkillinen, verenhimoinen Joulupukki, jolta maailma tai ainakin seudun lapset piti pelastaa.

Suomalaiselle Big Game voi olla näyte siitä, kuinka huikean pitkälle meikäläisellä osaamisella voidaan sekä taiteellisesti että tuotannollisesti päästä, jos vain tahtoa riittää. Toimintaseikkailu on ohjattu, kuvattu ja leikattu juuri niin kuin pitää.