Berliinin elokuvajuhlat 2012: markettipuolen merkilliset markkinointihelmet

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

En ole viime vuosina oikein ehtinyt Cannesin ja Berliinin festivaalien aikana tutustua markettiosaston antiin. Berliinin European Film Market ei ole ihan yhtä kreisi kun Cannesin marketti, mutta kaikilla enemmän tai vähemmän kunniallisilla tuotantofirmoilla on kojunsa Martin Gropius Baussa, joka muulloin toimii taidegalleriana. Melkein vierekkäin ovat esimerkiksi suurten ranskalaisfirmojen, pohjoismaisten elokuvasäätiöiden/instituuttien ja uutta Dolph Lundgren -toimintaa tuputtavien veijarien ständit.

The Hollywood Reporter on tehnyt likaisen työn: 28 of Berlin Film Festival’s Most Outrageous Posters.

Festivaalin kanssa ei useimmilla näillä leffoilla, joista joitain ei todennäköisesti ole vielä tehty eikä ehkä tullakaan tekemään, ole varsinaisesti yhtään mitään tekemistä. On mukana ihan vakaviakin elokuvia, joiden markkinointimatskut vaan herättävät kysymyksiä.

Kattaus muistuttaa siitä, että marketista kojun saavat kaikki kynnelle kykenevät, kunhan maksavat, ja C-luokan tuotantojen myymisessä kaikki on kai sallittua.

Mutta: Hannu ja Kerttu kannabismetsässä, noitana Twin Peaksista tuttu Lara Flynn Boyle? Venäläinen Korpraali vastaan Napoleon, pääosassa Jean-Claude Van Damme?

Eläkeläiszombie. Iso hämähäkki.

Plagiarius-palkinnon antaisin Fast Trackille. Paul Walkerin sijaan on kameran edessä sentään joku Andrew Walker