Berliinin elokuvajuhlat 2012: Iron Skyn kansainvälisestä vastaanotosta, osa 1 - toimittajat Berliinissä

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Olen viime päivinä kysellyt tutuilta ja tuntemattomilta kollegoiltani, näkivätkö he Iron Skyn ja jos näkivät, mitä he siitä pitivät.

Jotkut, jotka eivät muilta kiireiltään näytöksiin kerenneet, kävivät silti haastattelemassa Timo Vuorensolaa ja elokuvan näyttelijöitä, mutta ei mennä nyt siihen.

Kommentteja alla.

Geir Kamsvåg, Norja: ”Hyvät efektit, aika hauska. Näyttelijät olivat aika huonoja, mutta se sopi tähän elokuvaan.”

Oliver Becker, Saksa: ”Traileri oli parempi. Vitsi ei oikein kanna. Onhan se hienon näköinen, mutta…”

James Mottram, Iso-Britannia: ”Pidinkö siitä? Pitäminen olisi aika paljon sanottu. Rehellisesti sanottuna se oli aika tylsä. Nerokas idea, kekseliäs markkinointi, koko tarina sen tekemisestä on mainio ja kuunatsit ovat fantastinen myyntivaltti. Mutta elokuvana se on keskinkertainen. Nauroin pari kertaa. Aina piristää nähdä, kuinka korkokenkä lyödään päähän kiinni.”

Roger Wilson, Ruotsi: ”Pidin etenkin natsiosuudesta avaruudessa. Ensimmäinen puolituntinen toimi hyvin. Poliittinen satiiri ei ollut kovin omaperäistä. Mieleen tuli tv-sarja Whoops Apocalypse, josta pidin lapsena. Olen seurannut elokuvan tekoa muutaman vuoden ajan, ja oli hienoa nähdä se nyt kankaalla. Mutta ehkä se olisi pitänyt leikata vähän tiiviimmäksi.”

Pamela Piannezza, Ranska: ”Kukaan saksalainen ei olisi uskaltanut tehdä mitään näin kreisiä. Melko hauska.”

Kurt Zechner, Itävalta: ”Siinä on hauskat hetkensä, mutta se on vähän tylsä, ei ainakaan kyllin rohkea saavuttaakseen sitä, mitä yrittää tavoittaa. Näin sen kolme päivää sitten, olisit kysynyt silloin, olen tainnut jo unohtaa suurimman osan.”