Berliinin elokuvajuhlat 2011: mielenkiintoisia projekteja tekeillä

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Kun leffafestareilla on tylsiä hetkiä, voi tutkia elokuvatuottajien kehitteillä olevia hankkeita. Berliinin European Film Market on tärkeä elokuvien kauppapaikka. Yleensähän vähänkään nimekkäämpien tekijöiden elokuvat myydään eri puolille maailmaa jo tekovaiheessa.

Tässä ulkomaisia nimikkeitä, kotimaisista toiste.

Vaclav Havel on ohjannut elokuvan. Leaving on draama virkamiehestä, joka menettää työpaikkansa. Levityksestä ei ole vielä tietoa.

Atacama’s 33 on elokuva juuri heistä, chileläisistä kaivosraukoista. Ja se on jo valmis! Mitä ihmettä? No, kyseessä on tökerön oloinen halpis (traileri ei vakuuta) – tuskinpa rantautuu tänne, vaikka EFM:ssä aika isosti esillä olikin.

Julie Delpyn uusi oma ohjaus Kaksi päivää New Yorkissa on valmis syksyllä 2011. Epäonnistuneen Kreivittären jälkeen Delpy siis palaa alueelle, jonka näytti jo osaavansa – hyvä.

Torrente 4 on kolmiulotteinen ja kertoo päähenkilön yrityksistä paeta vankilasta.

Wong Kar-wai kuvaa paraikaa The Grandmastersia. Sen luvataan olevan ehta toimintaelokuva. Pääosissa ovat Tony Leung ja Zhang Ziyi. Taistelukoreografioista vastaa Yuen Woo-ping, alansa ykkösnimi.

Mojonsa aikaa sitten menettänyt kauhumaestro Dario Argento ryhtyy kuvaamaan 3D-Draculaa toukokuussa. Odotukset eivät ole korkealla.

Roman Polanskin seuraava elokuva God of Carnage ei nimestään huolimatta ole veripalttua, vaan Yasmina Rezan näytelmään perustuva draama. Ilmeisesti aika syvissä vesissä mennään – ainakin näytelmän Wikipediaan siteerattujen arvostelujen perusteella.

Madonnan toinen ohjaus (ensimmäinen oli Filth and Wisdom) on nimeltään W.E. ja se on jo purkissa. Edward VIII:n ja Wallis Simpsonin romanssia käsittelevä draama saa takuulla lisäpotkua siitä, että menestyksekäs Kuninkaan puhe sivuaa samoja asioita sopivan kaukaa: yleisö ei ole kyllästynyt, vaan todennäköisemmin entistä kiinnostuneempi tästä hoviskandaalista.

Alejandro Aja tekee uusintaversion Maniac – nukkemurhaajasta, joka kauhistutti 1980-luvun videoväkivaltahysterian aikaan Suomessakin. William Lustigin alkuperäiselokuvaa on vaikea kuvitella remakelle otolliseksi – se on aika juoneton Taksikuskin maailmassa liikkuva psykopaattivariantti ja toimii Joe Spinellin törkyisen karisman sekä New Yorkin 42nd Streetin ällöttävän miljöön varassa – mutta Piranha 3D:n jälkeen Ajan seuraavaa odottaa taas mielenkiinnolla.

Tämä varmasti kiinnostaa monia: The Expendables 2:n oikeuksia myydään jo. Ainakin Stallone ja Statham jatkavat. Olisipa ohjaajana vaan joku vähän freesimpi action-osaaja kuin Sly.