Blogit

Elokuvakriitikko Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Baader Meinhof -dvd on röyhkeä huijaus

Blogit Kuvien takaa 13.3.2009 14:42
Kalle Kinnunen
Kalle Kinnunen - avatar
Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Dvd-markkinoilla pätee härskeimmän laki. Kuluttajaa saa viilata silmään kai miten vain.

Uli Edelin ohjaama Baader Meinhof Komplex oli viime syksyn mielenkiintoisimpia elokuvia, tosiasioita tarkkaan seuraava kaksi- ja puolituntinen sepite Länsi-Saksan terrorismista 1970-luvulla.

Suomen dvd-hyllyille ilmestyi pari viikkoa sitten Baader Meinhof. Toissapäivänä näin sen olevan City-käytävän Anttilassakin esillä niin kuin odotetuilla uutuuksilla on tapana, oikein näkyvällä paraatipaikalla. Moni on sen poiminut. Ja elokuvan alussa ihmetellyt, miksi teoksen sanotaan olleen festivaalimenestys jo 2002.

Kansien värisävytys on sama, puolilähikuvan tyyli samankaltainen, fonttikin tutun oloinen. Mutta kyseessä ei ole Baader Meinhof Komplex, vaan seitsemän vuotta vanha, meillä aiemmin levittämätön saksalainen elokuva, alkuperäiseltä nimeltään vain Baader.

Vedätys

Aivan paska elokuva, sanoi veljeni, joka meni lankaan. Eikä tarvitse olla tosiaan huononäköinen tai huolimaton joutuakseen huijatuksi, kansi on tehty selvästi vedättämään ja tehoa korostaa Meinhofin nimen nostaminen Baaderin perään.

Alkuperäinen BMK

Oikea Baader Meinhof Komplex ilmestyy dvd:nä huhtikuun puolivälissä. Sen julkaisija on Nordisk Film. Huijaustempun taas teki Scanbox.