Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Assayasin loistava Carlos saatiin Suomeen – tynkäversiona

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 3.2.2011 08:01

Olivier Assayasin suu-ren-moi-nen Carlos nousi muun muassa USA:n huippukriitikkojen Todd McCarthyn ja Glenn Kennyn listalla peräti vuoden parhaaksi elokuvaksi.

Taannoin haudattuun USA:n Premiere-lehteen elokuvat pitkään arvioineen Kennyn lista löytyy täältä. Varietyn pitkäaikainen ykköskriitikko McCarthy kirjoitti suosikeistaan ainakin The Hollywood Reporteriin.

Lue myös

Terroristi mediatähtenä: suurelokuva Carlos kertoo 20 vuotta maailmanpolitiikkaa

Viime viikolla Carlos ilmestyi Suomessa dvd:llä.

Mutta sääli – toistaiseksi ainoastaan elokuvanmittaisena 165 minuutin laitoksena.

Assayasin preferoima pitkä 330 minuutin kokonaiskattaus ilmestyy myöhemmin boksina, kerrotaan Scanboxilta.

Kannattaa ehdottomasti odottaa siihen asti tai tilata mestarillinen minisarja/elokuva vaikka Iso-Britanniasta. Täältä voi lukea Assayas-haastatteluni, jonka tein Cannesissa viime toukokuussa.

Lue myös

Terroristi mediatähtenä: suurelokuva Carlos kertoo 20 vuotta maailmanpolitiikkaa

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Hienoa, että olet haastatellut. Kaveri hehkutti juuri s-postissa pitkää versioita, jonka sai tietty ulkomailta. Mikä ihme tässä julkimointipolitiikassa on! Luuleeko suomijulkku tosiaan, että tämmöisen art house filmin kaikki ensin ostavat pätkittynä ja sitten uudesta myöhemmin boxina! Vedätystä!

Onko muita ”varmoja voittajia” kuin Miesten vuoro dokkareissa?

”luuleeko suomijulkku tosiaan, että tämmöisen art house filmin kaikki ensin ostavat pätkittynä ja sitten uudesta myöhemmin boxina! Vedätystä!”

Näin ihmiset tekevät. Jotkut ovat ostaneet leffat jopa ensin tavallisena dvd:nä, sitten laajennettuna dvd-versiona, ja sen jälkeen sen alkuperäisen version taas bluraynä. Ja odottavat nyt sitten BD:nä site laajennettua versiota.