Arnold Schwarzeneggerin kömpelö paluu: Corvette on The Last Standissa Arskaa suurempi tähti

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Arnold Schwarzenegger palaa pääosiin. Tänään sai Suomen ensi-iltansa The Last Stand, nykyaikainen western-muunnelma, jossa Iso Arska näyttelee pikkukaupungin sheriffiä. Halvanoloinen ja tyyliltään sekava elokuva on hetkittäin suorastaan nolo – etenkin silloin, kun se muuttuu automainokseksi.

The Last Standin latinopahis kaahaa kohti rajakaupunkia todella, siis todella mehustellen esitellyssä Corvetessa. Se on niinku kauhean nopea ja hieno ja sillä pääsee poliiseja pakoon tuosta vain, vau.

Muutenkin elokuvassa näkyy komeita Chevroleteja.

Härskiin tuotesijoitteluun törmää aina silloin tällöin, mutta nyt diili on nähtävästi todella rahakas, sillä auto on esillä niin julisteessa kuin jo leffan alkusekunneilla, kauan ennen itse Arskan saapumista kuviin.

Joku raja näissäkin kannattaisi olla: kun elokuva on heikko, huomio siirtyy tarinan kannalta vääriin juttuihin. Useat suuret amerikkalaislehdet julkaisivat sikäläisen ensi-illan aikaan juttuja nimenomaan tästä kulmasta. Wall Street Journalissakin kirjoitettiin, että auto jättää sankarit varjoonsa. ”Apparently the brawny two-seater is about the only thing worth watching in the movie, which fared poorly with critics and at the box office” ei ole kovin hyvää mainosta. Eikä USA Todayn toimittajan ”its gets a far sleeker portrayal than Schwarzenegger, who ends up very dusty very quickly in the film”.

Corvette-Arnold 1-0.

Sääliksi käy Schwarzeneggeria, 65, joka vielä ennen kuvernöörikauttaan sai jopa 30 miljoonaa dollaria yhdestä roolista. The Last Standin koko budjetti oli sen verran – ja tätäkin rahoitusta piti nähtävästi kerjätä autoteollisuudelta.

Seuraa kirjoittajaa Twitterissä: @kallekinnunen