Arman Alizadin Aamu-tv-pila on lupa- tai Yle-maksun arvoinen

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Ei tässä pätkässä kummempaa järkeä ole, mutta en ole nähnyt tänä vuonna mitään Arman Alizadin aamuista tempausta hauskempaa suomalaista televisio-ohjelmaa.

Iranilaistaustainen Alizad oli Ylen Aamu-tv:n haastateltavana ja vastasi toimittajan yllätykseksi kaikkiin kysymyksiin farsin kielellä.

Alizadin ja muka tulkkaavan Joona Kortesmäen koominen ajoitus on kutakuinkin täydellinen – ja myös Ylen hämmentyneen toimittajan, tosin tahattomasti.

Täytyy myöntää, etten tosin nähnyt tätä telkkarista. En ole asunut televisiotaloudessa vuosikausiin. Katson elokuvat ja dokkarit videotykillä satatuumaisella kuvalla ja joskus Maria Veitolan ohjelman netistä läppärillä. Riittää.

Tämä tempaus kuitenkin vahvisti uskoani siihen, että Yle-maksussa on silti järkeä, ja tulen sen pulittamaan narisematta: Yle ei ole vain sivistävä, vaan myös viihdyttävä laitos.

Tosin Ylellä tsoukkia ei ymmärretty. Kohtausta ei ole kuulemma lainkaan katsottavissa Yle Areenassa – vaikka siitä tulee varmasti nyt YouTubessa iso nettihitti. Ratkaisu kertoo paljon keskiaikaisesta ajattelusta, johon Ylellä aina välillä törmää: sensuuri ei ole vain tosikkomaisuutta vaan myös silkkaa typeryyttä.

Tässä se nyt on sitten YouTubessa, silvuplee. Uskon katsojaluvun nousevan huikeaksi.