Applen suoratoistopalvelu osti Tom Hanksin ison elokuvan – yllätyskauppa on päänavaus

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Koronatilanne panee kaikki elokuvien julkaisusuunnitelmat uusiksi, sekä Hollywoodilta että tuottajilta ympäri maailmaa. Ehkä suurin pitkäjänteinen kysymys kuuluu, miten tämä kaikki kiihdyttää striimauspalveluja.

Toistaiseksi esimerkiksi Netflix ei ole poikkeusaikaan julkistanut ostaneensa muilta, koronapaineiden vuoksi vaikeuksiin joutuneilta toimijoilta sellaisia elokuvia, joiden piti alun perin olla merkittäviä valkokangasensi-iltoja. Sillä on oma kamaa tuotannossa niin paljon.

Rohkeinta mylläystä on julkistanut Disney, joka tukee Disney+ -suoratoistopalveluaan (jonka Pohjoismaihin tulon ajankohtaa ei ole vieläkään paljastettu) siirtämällä sinne muiden muassa elokuvateattereihin aiemmin suunnatut Artemis Fowl -seikkailun sekä tärkeimpänä Hamilton -musikaalin elokuvataltioinnin. Hamilton oli Broadwayn suurimpia hittejä 2010-luvulla. Taltioinnin piti olla iso ensi-ilta vuonna 2021, mutta se tuleekin Disney+:aan jo tänä kesänä. Kumpikin elokuva oli kuitenkin jo Disneyn omaa katalogia.

Eilen paljastui toistaiseksi merkittävin koronadiili, jossa iso elokuva myydään toiselle toimijalle striimauspalveluun – valkokangaslevitys jää väliin.

Greyhound on toiseen maailmansotaan sijoittuva elokuva, jonka pääosassa on Tom Hanks. Hanks esittää Yhdysvaltojen laivaston sota-aluksen kapteenia.