Antti Jokisen Nicholas: Kalevalaa kumminkin, vaikka Hesari huiputti

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Eipä olisi pitänyt uskoa, kun arveluani Antti Jokisen Lappi-megaelokuvan aihepiiristä väitettiin Hesarissa ”paikkaansapitämättömäksi oletukseksi”. Arvausleikki voidaan julistaa päättyneeksi.

Ensimmäinen bloggaukseni aiheesta (viime tiistaina) on tässä.

Ja tässä Helsingin Sanomien keskiviikkoinen reaktio. Itse paperilehdessä juttu oli pidempi, ja siinäkin vihjattiin, että kyseessä on jonkin sortin jouluelokuva.

Totuuden miekalla lyötynä taivuin sitten spekuloimaan aiheesta vielä uudelleen.

Suotta, sillä äsken päättyneessä tiedotustilaisuudessa – jonne en itse päässyt, kun olen Tallinnan elokuvajuhlilla – paljastui, että kyseessä on tosiaan Kalevala -elokuva.

”Muun muassa Rovaniemellä ja Pohjois-Karjalassa kuvattava vauhdikas fantasiaelokuva Nicholas North perustuu Jokisen alkuperäisideaan ja sen tarina on saanut inspiraationsa Kalevalasta – tarinan teemat ovat siis suomalaisille hyvin tuttuja. Elokuva on kiehtova fantasiaseikkailu, jossa nuori Nicholas pelastaa pohjoisen kansan pahojen voimien kirouksesta”, kuvailee tiedote Jokisen elokuvaa.

Pääosassa on Julianne Moore! Enpä olisi pari viikkoa sitten ihan heti uskonut, jos joku olisi vihjannut, että kohta Lapissa kuvataan suomalaiseen mytologiaan perustuvaa englanninkielistä elokuvaa, jonka naispääosassa on nelinkertainen Oscar-ehdokas.