Antti Jokinen tekee Suomen kalleimman elokuvan?

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Iltapäivällä saapuneessa tiedotteessa kerrottiin, että suomalainen Estar Studios -tuotantoyhtiö on mukana valmistamassa Lapissa kuvattavaa fantasiaelokuvaa, jonka budjetti on 16 miljoonaa euroa.

Ohjaaja on musiikkivideoiden tekijänä menestynyt Antti Jokinen, jonka esikoiselokuva The Resident on jo kuvattu Yhdysvalloissa. Se saa ensi-iltansa vuoden 2010 aikana. Kirjoitin The Residentistä, kun sen nimi oli vielä Invasion of Privacy.

Uuden elokuvahankkeen nimeä ei vielä kerrottu. Se selvinnee maanantaina, kun Estar järjestää tiedotustilaisuuden.

Estar Studiosin tiedotteesta:

”Suomen Lapissa ja Rovaniemellä kuvattava fantasiaelokuva perustuu Jokisen alkuperäisideaan ja sen tarinasta löytyy suomalaisille hyvin tuttuja aiheita. Käsikirjoittajana on Jokisen lisäksi Matthew B. Wilder. Elokuvan kuvaamisesta vastaa Oscar-palkittu Guillermo Navarro (mm. The Hobbit, 2011, Night at the Museum, 2006, ja Pan’s Labyrinth, 2006). Kansainvälisinä osatuottajina projektissa ovat mukana John Baldecchi (mm. The Mexican, 2001) ja Howard Kaplan (The Good Shepherd, 2006).

On siis lähes varmaa, että kyseessä on jonkinlainen versio Jokisen pitkään kaavailemasta Kalevala -elokuvasta, jonka ymmärtääkseni olisi pitänyt olla Solar Filmsin tuotanto.

Tiedotteessa ei kerrottu, millainen on Estarin todellinen osa tuotannossa. Jos kyseessä on tuotantopohjaltaan valtaosin amerikkalainen elokuva, joka vain kuvataan meillä, ei uutuus voine napata kaikkien aikojen kalleimman suomalaiselokuvan titteliä, mutta silloinkin se olisi yksi tyyreimpiä tuotantoja, mitä tässä maassa on kuvattu.

Budjetille antaa vertauskohtaa se, että Mannerheimin budjetin piti olla noin kymmenen miljoonaa euroa.

Toivottavasti mukaan saadaan Christopher Lee, joka tunnetaan innokkaana Suomi-fanina. Leellähän on yksi päärooleista The Residentissä. Sormusten herra -tähdestä tulisi kova Väinämöinen!