Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Ansaittu, mutta yllättävä tunnustus: Reindeerspotting sai Valtion tiedonjulkistamispalkinnon

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 6.10.2011 09:30

Narkomaanielämää kaunistelematta ja häkellyttävän intiimisti kuvaavan Reindeerspottingin tekijät saivat tunnustusta arvovaltaiselta tasolta.

Reindeerspotting on herättänyt vahvoja mielipiteitä ja moraalikysymyksiäkin. Valtiollinen tunnustus elokuvalle on siksi paikallaan: tämä dokumenttielokuva, jos joku, on tärkeä. Sillä ei ole väliä, että estetiikka on rosoista ja tekemisen alkuperäinen lähtökohta hyvin erikoinen.

Lue myös

Reindeerspottingin tuottaja: Elokuvan korkea ikäraja on tekopyhääReindeerspotting: Näin kohuttu kotimainen huume-elokuva syntyi

Palkinto on myös hyvä kommentti ikäraja-asiaan. K-18-taakka on este sille, että tämä huumeiden glamouria erinomaisen tehokkaasti riisuva dokumentti tavoittaisi teiniyleisön.

Aiheesta lisää:

Reindeerspotting: Näin kohuttu kotimainen huume-elokuva syntyi

Lue myös

Reindeerspottingin tuottaja: Elokuvan korkea ikäraja on tekopyhääReindeerspotting: Näin kohuttu kotimainen huume-elokuva syntyi

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Leffan ongelma on se että siinä ei jeesustella. Ja ne jotka käyttävät valtaa haluavat jeesustella, samaten vauhko perussuomalainen.

Leffa toisinsanoen puhuu asioista oikeilla nimillä ja näin syö jeesustelijoiden uskottavuutta ja valtaa.

Hyvä palkinto siis, tältäkin kannalta.

Viihdekäyttäjä kirjoitti:
”Leffan ongelma on se että siinä ei jeesustella. Ja ne jotka käyttävät valtaa haluavat jeesustella, samaten vauhko perussuomalainen.”

Voisitko antaa esimerkkejä valtaa käyttävien tai perussuomalaisten jeesustelusta filmiin liittyen oman omituisen jeesustelusi lisäksi?

Jatko-osa olis paikallaan myös John Websterin Katastrofin aineksista ?

HaMi: ”Todellisuuteen pohjautuva jatko-osakin olisi paikallaan.”

Eiköhän tämä jatko-osa nähty ihan valtalehtien sivuilla.

”Poliisi-tv:n saamien tietojen mukaan Reindeerspottingiin olisi suunnitteilla myös jatko-osa. Ohjaaja Joonas Neuvosella tiettävästi on jo jotain materiaalia aikaisemmalta Aasian matkaltaan. Jatko-osan valmistuminen vaatinee vielä toisenkin matkan Phnom Penhin kohtalokkaille kujille, jotta Janin kohtaloon saataisiin selvyys.”

http://ohjelmat.yle.fi/poliisitv/raportit/reindeerspotting_osa_ii