Kalle Kinnusen elokuvablogi.

Amy Winehouse pala palalta: dokumentti kuolleesta laulajasta on mestariteos

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 9.7.2015 20:42
Amy on mitä surullisin elokuva. Se on myös nopeatempoisin pitkään aikaan näkemäni dokumentti, ja erittäin todennäköisesti vuoden 2015 paras. Se on elokuva ihmisestä, joka piti musiikin tekemisestä yli kaiken, ja josta tuli erittäin kuuluisa ja varakas erittäin nopeasti. Kukaan ei ollut sanomassa hän...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Menestys antoi liikaa vauhtia Amylle. Se oli tuhoisaa ihmiselle, joka addiktoitui helposti kaikkeen ja jolle elämä ei ollutkaan parasta huumetta. Ja sitten oli pysäytettävä hallitsematon vauhti sillä ainoalla tavalla minkä hän vielä osasi, enkä nyt tarkoita laulamista.

”Mut mikä siinä on että jotenkin nää taiteilijoiden syöksykierteet saadaan aina näyttämään tärkeemmiltä ku levyseppähitsaajien tai parturiakampaajien… Et niissä on aina niin ku pikkusen enemmän uhriutta kuin muilla ihmisillä…” (Näin kysyi sisäinen ääneni.)

Se mikä tässä mielestäni lopulta melko tylsässä ja pinnallisessa dokumentissa oli hyvää niin se, että se herätti halun tietää lisää. Että mistäkö? Tai kenestäkö? No siitä isästä tieteski.

T. Juha