Alfauros saa tehdä mitä vain: menestyselokuva Luokkakokous ja moraali

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Luokkakokous-elokuvasta tuli järjettömän suosittu. Se tuli ensi-iltaan viime keskiviikkona, ja se sai viiden päivän aikana 121 664 katsojaa. Tulos on kotimaisen elokuvan kaikkien aikojen paras.

Kaikkien aikojen parhaan kotimaisen elokuvan avausviikonlopputuloksen oli aiemmin tehnyt Matti, joka sai ensi-iltaviikonloppunaan perjantaista sunnuntaihin 92 000 katsojaa.

Luokkakokous on jotain, mitä Suomessa ei olla tehty aiemmin ammattilaisvoimin: se on jätkien perseilykomedia, jossa lähes joka ikinen vitsi liittyy alapäähän. Ainoa edeltäjä on Ponterosa.

Kun elokuvasta aikoinaan tiedotettiin ja kerrottiin, että luokkakokoukseen matkaa tekevänä mieskolmikkona nähdään näyttelijä Aku Hirviniemen lisäksi standup-koomikko Sami Hedberg ja radiojuontaja Jaajo Linnonmaa, ajattelin, etten yksiselitteisesti kuulu kohdeyleisöön. Hedberg ei hirveästi naurata ja Linnonmaan karismaa en ole aistinut. Elokuvan nähtyäni voin kertoa, että olin väärässä. Pyrkimys on ollut tehdä jotain Hangover – kauhean kankkusen tyylistä. Minusta Hangover oli hauska. Samoin esimerkiksi tanskalainen Klovni oli helvetin hauska. Kuulun kohdeyleisöön: olen ennenkin pitänyt sikailuntäyteisistä tie-elokuvista, jos ne ovat hyviä.

Taneli Mustosen kirjoittamassa ja ohjaamassa Luokkakokouksessa on onnistuneita sketsejä ja suomalaiseksi puskafarssiksi se on tuotantoarvoiltaan pätevä tuote.