Äijäelokuvien taistelu: The Expendables vastaan Machete

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Tänä vuonna elokuvateattereissa machoillaan niin, että heikompia hirvittää. Sylvester Stallonen naurettavan rajulta vaikuttavaa The Expendablesia seuraa ainakin trailerin perusteella avoimen parodinen Machete.

Macheten syntyhistoria on erikoinen. Pitkä elokuva perustuu Robert Rodriguezin vitsinä tekemään feikkitraileriin, joka nähtiin Rodriguezin ja Quentin Tarantinon ohjaamassa Grindhousekokonaisuudessa Death Proofin ja Planet Terrorin välissä, sekä Euroopassa Planet Terrorin alkukuvana.

Kuvitteellisen, muka 1970-luvulla levitetyn ”meksikolainen kostaa” -elokuvan traileri oli Rodriguezin ja monien muiden mielestä niin hauska, että itse leffakin piti tehdä. Rodriguez on sanonut, että hän oli tehnyt Macheten kässärin alunperin jo 1993, mutta tuskinpa se nyt tätä lopullista leffaa kauheasti muistuttaa.

Ja nyt kuvatun elokuvan ensimmäisen trailerin – joka on tehty vain nettilevitystä varten – perusteella Machete saattaisi olla jopa Rodriguezin paras elokuva. Pidin tavallaan Sin Citystä paljonkin, mutta on siinä myös sellaista sliipattua nihilismiä joka työntää luotaan. Planet Terror oli hauska, mutta kovin epätasainen, samoin kuin Desperado aikoinaan.

Tässä tämä Macheten uusi traileri Ain’t It Cool Newsin sivuilla, skrollaa vähän alas.

Robert DeNiro! Steven Seagal! Lindsay Lohan? Ja Danny Trejo vihdoin pääroolissa!

Mitä partasuu-urosten viihteeseen tulee, minusta tämä vaikuttaa houkuttelevammalta kuin The Expendables. Machete saa USA:n ensi-iltansa syksyllä ja Suomi seuraa joskus perässä, The Expendables puolestaan tulee meilläkin valkokankaille 13.8.

Lisää The Expendablesista: Sylvester Stallone: The Expendables on uskomattoman fyysinen ja rankka