3D-hulluus leviää: Harry Potter-elokuvat muunnetaan kolmiulotteisiksi

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Ehdin maanantaina kirjoittaa, että kolmiulotteisen Avatar-elokuvan mielettömän menestyksen seurauksena elokuva-alalla tullaan tekemään 3D-ylilyöntejä. Uutisia teknologian ryöstöviljelystä näyttäisi tulevan nyt päivittäin.

Avatar sentään on tehty niin kuin kuin 3D-elokuva nyt suinkin osataan toteuttaa.

Jäljittelijöistä ei todennäköisesti voi sanoa samaa.

Enkä ollut turhaan huolissani: alan bisneslehti The Hollywood Reporterissa kerrottiin tänään skuuppina, että jo kuvatut kaksi viimeistä Harry Potter-elokuvaa muunnetaan jälkikäteen kolmiulotteisiksi.

Samoin käy Titaanien taistelu -toimintaspektaakkelille, jonka pääosassa on muuten Avatar-tähti Sam Worthington.

Tietenkään tällainen myöhäinen syvyysvaikutelman rendaaminen litteään elävään kuvaan ei mitenkään vastaa alun perin kolmiulotteiseksi sommiteltua ja uuden teknologian lainalaisuuksien mukaan leikattua elokuvaa, mutta who cares?

Ja väliäkö sillä, että Titaanien taistelun muokkaamiseen on aikaa vain reilu kuukausi ennen maailmanlaajuista ensi-iltaa?

Ei haittaa, sillä 3D on nyt in, ja sitä paitsi liput 3D-leffoihin maksavat enemmän, joten studiot tekevät mukavat lisätuotot.

3D-teknologia olisi varmasti kehityskelpoista, jos sille annetaan aikaa. Mutta näin tuhotaan sen maine – myymällä halpoja virityksiä aitona asiana, vain muutaman dollarin tähden.