Haluan nähdä Cheek-elokuvan

Tuleeko elokuvasta automaattisesti menestys?

Profiilikuva
Blogit Kuvien takaa
Kalle Kinnunen on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Elokuva Cheekistä?

Hanke, josta Helsingin Sanomat tänään kirjoitti, kuulostaa tässä vaiheessa jännittävältä. Näytelmäelokuvan tekeminen uransa huipulla paistattelevasta ihmisestä on Suomessa todella poikkeuksellista.

Jutusta ei käy ilmi, näyttelisikö Jare Tiihonen eli Cheek itseään. Oletan, että se on ainoa mahdollisuus.

Julkkisten ja artistien elämäntarinoiden ympärille on rakennettu Hollywoodissa joskus elokuvia niin, että starat esittävät itseään tai suunnilleen itseään. Esimerkiksi Eminem-elokuva 8 Mile, jossa tähti näytteli itsensä kaltaista artistia, oli suhteellisen hyvä. Howard Stern esitti itseään leffassa Howard Sternin intiimit osat. Vapaaottelija Ronda Rousey esittää itseään elämäkertaelokuvassaan, joka on juuri nyt tekeillä. JHT muuten kuulostaa vähän samalta kuin JCVD, joka oli itseparodisen Jean-Claude Van Damme -leffan nimi.

Cheek on järjettömän suosittu, mutta tuleeko elokuvasta automaattisesti menestys? Sitä on aina vaikea sanoa. Dokumentti Teemu Selänteestä oli dokumentiksi poikkeuksellinen hitti 130 000 katsojallaan. Toisaalta tuore dokumentti Eppu Normaalista sai siihen verrattuna aika maltilliset reilut 40 000 katsojaa, ja dokumentti Robinista keräsi vain 23 000 katsojaa. Fiktioiden puolella ei oikein ole ennakkotapausta – ellei lasketa menestyneitä Luokkakokouksia, joissa vain yksi suosittu esiintyjä pääkolmikosta oli ammattinäyttelijä.