Kalle Kinnusen elokuvablogi.

20th Century Foxin loisto, nokkahuilulla

Kalle Kinnunen
Blogit Kuvien takaa 16.7.2012 12:31

Elokuvien alussa on tuotantoyhtiöiden logoja. Tutuimpia ovat tietysti Hollywood-studioiden logot ja niiden taustalla soiva suureellinen musiikki.

MGM:n karjuva leijona muunnelmineen on kaikille tuttu.

Ikonisuus johti tietenkin pian silmäniskuihin. Paramountin vuori muuttui Indiana Jonesin seikkailun alussa lokaatiovihjeeksi.

20th Century Foxin valonheitin-animaatio on muuttumattomimpia klassikkoja ja juuri siksi fanfaarista tehty hirvittävä nokkahuilumukaelma on jättimäinen nettimeemi. Huomaan sen kiertävän Facebookissa tasaisin väliajoin: aina löytyy joku, joka ei tsoukkia vielä tunne ja voi siitä riemastua.

16-bittinen versio voi myös ilahduttaa Nintendo-sukupolvea.

Fox-fanfaarin parasta käyttöä saattaa kuitenkin sisältää tämä arvoituksellinen video.

Kalle Kinnunen

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Suomen Kuvalehden avustaja.

Keskustelu

Enpä tuota nokkahuiluvideota ollut nähnyt minäkään. Ehkä se ei ole ”jättimäinen meemi”, vaan video jonka Kalle on nähnyt ensimmäisten joukossa ja nyt ylpeänä kertoilee?-)

Tuota hirvitysversiota en minäkään ollut ennen kuullut. Fox-fanfaarin on muuten säveltänyt Alfred Newman, Foxin musiikkiosaston johtaja ja Newman-musiikkisuvun pääpappa. Paramountin vuorilogon käyttö Kadonneen aarteen metsästyksessä oli kunnianosoitus Cecil B. DeMillen Kymmenelle käskylle (vuoden 1956 versiolle): alussa nähdään Siinain vuori, ja siitä tulee Paramountin logo. The lost arkhan tarkoittaa laintauluja, joihin Jumala on kaivertanut kymmenen käskyä. Hieno maksitraileri, jossa laintaulut ovat DeMillen tutkittavina: http://www.youtube.com/watch?v=g7TJovFANx8

DeMillen ristikuvasta olin joskus kuullut, mutta se oli unohtunut ja ao. elokuvakin on näkemättä. Nyt se alkoi kiinnostaa.