Synkkää mutta upeaa

Zero Zero Zero on raadollinen matka globaaliin kokaiinibisnekseen.

sarjatärpit
Teksti
Leena Virtanen

Ruokaa ja rakkautta

Espanjalaisohjaaja Isabel Coixet kertoo runollisesti naisesta ja miehestä (Laia Costa ja Guillermo Pfening), suhteen kehittymisestä, onnesta, rakkaudesta, tragediasta ja leikistä. Suhdetta ryydittävät Barcelonan, Rooman, Ranskan ja Japanin ravintolat, ja ruoka on muutenkin tärkeässä roolissa. Matkailijat löytävät houkuttelevat miljööt helposti googlaamalla.

Foodie Love. HBO Nordic.

 

Globaali kokaiini

Roberto Savianon romaani on saanut veroisensa tulkinnan. Kokaiinilla lastatun laivan matka maailman laidalta toiselle antaa äärimmäisen kyynisen kuvan huumerahojen merkityksestä koko länsimaisen eliitiin elämäntyylille. Amerikkalaisperheen päätä näyttelee Gabriel Byrne. Stefano Sollima (Gomorra, Suburra) on ohjannut kaksi ensimmäistä jaksoa: synkkää ja raakaa, upeaa elokuvakerrontaa sarjan muodossa.

Zero Zero Zero. HBO Nordic.

 

Salaisuuskierre

Keskimääräistä ovelampi brittitrilleri avautuu hitaasti. Edes kolmen jakson jälkeen ei voi olla varma siitä, mitä jännitetään. Nuori tuntematon nainen ilmaantuu yllättäviin paikkoihin ja kuiskaa ihmisten korviin ikäviä asioi-ta heidän läheisistään. Paljastuksista käynnistyy myös vaarallinen kuvio. Sarjan on kirjoittanut amerikkalainen jännityskirjailija Harlan Coben oman romaaninsa pohjalta.

The Stranger. Netflix.