Venäjän kirjeenvaihtaja Anna-Lena Laurén palkittiin Vuoden journalistina – Lue palkitun tekstejä SK:lle

"Anna-Lena Laurénin tekstit auttavat ainutlaatuisella tavalla ymmärtämään, mihin maa on menossa ja mitä tavalliset venäläiset ajattelevat", raati toteaa perusteluissaan. Kirjeenvaihtaja Laurén on myös yksi SK:n Näkökulma-palstan kirjoittajista.

Toimittaja Anna-Lena Laurén on palkittu Vuoden journalistina. Valinnan teki Suuren Journalistipalkinnon raati eilen 11. maaliskuuta.

Hufvudstadsbladetin ja Dagens Nyheterin Venäjän kirjeenvaihtajana työskentelevä Laurén kirjoittaa Näkökulma-kirjoituksia myös Suomen Kuvalehteen.

Raadin mukaan Laurén kirjoittaa asiantuntevasti ajankohtaisista asioista, politiikasta, toisinajattelijoista ja tavallisista ihmisistä eri puolilla Venäjää.

”Hän tuntee asemapaikkansa monien vuosien ajalta ja jutut avaavat lukijoille venäläistä yhteiskuntaa myös normaalin uutisvirran ulkopuolella. Artikkelit ovat hyvin kirjoitettuja ja niissä on aina kiinnostava näkökulma. Ne auttavat ainutlaatuisella tavalla ymmärtämään, mihin maa on menossa ja mitä tavalliset venäläiset ajattelevat”, perusteluissa todetaan.

Juhlassa palkittiin myös Ilta-Sanomien Henrik Kärkkäinen psykoterapiapalvelu Vastaamoa koskevista jutuistaan. Ilmajoki-lehden entinen päätoimittajaa Terhi Pirilä-Porvali sai palkinnon Vuoden journalistisesta teosta ja Vuoden journalistiseksi pomoksi valittiin Etelä-Saimaa-lehden päivätuottaja Aino Heikkonen

Suuri Journalistipalkinto -kilpailun tarkoituksena on edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen median asemaa yhteiskunnassa.

Lue Anna-Lena Laurénin kirjoituksia SK:lle: 

Näkökulma: Aleksei Navalnyin oikeudenkäynti ylitti rajan: jopa venäläistä virkamiestä hävetti

Näkökulma: Putinin valtakoneisto toimii sattumanvaraisesti – Näin venäläisestä aluetoimittajasta tuli vieraan valtion agentti 

Näkökulma: Rasismi on ongelma Venäjällä ja Suomessa – meillä siitä sentään nykyään puhutaan