Ryhtiä Aalto-maljakkoon

Ruotsalainen kukkatuki pitää kukat kohdillaan.

muotoilutärpit
Teksti
Minna Kontkanen

150 vuotta huutoja

Henryk Bukowski perusti 150 vuotta sitten Tukholmassa huutokauppahuoneen, joka laajeni Helsinkiin 1979. Merkkivuotta vietetään työn merkeissä, esimerkiksi Helsinki Design + Contemporary Art -huutokaupalla. Myyntiartikkelien haku on päällä. Mukaan toivotaan lähinnä 1940–1960-lukujen suomalaisen muotoilun suurnimiä sekä Björn Weckströmiä ja Markku Saloa. Huutokauppa käydään netissä 20.3.–5.4.

Maljakon apulainen

Ruotsin Malmössä sijaitseva kukka- ja nettikauppa Blomsterpigan toi vuoden 2017 lopulla myyntiin Aalto-maljakon muotoisia tukirakenteita, joiden reiällinen rakenne pitää kukka-asetelmien ainekset paikoillaan myös vaasin leveissä ja epäsäännöllisissä mutkissa. InVase-kukkatuki sai maahantuojan Suomesta viime marraskuussa, jonka jälkeen tuotetta on testattu ja kehuttu suomalaisissa sisustusblogeissa.

Kierrätyspuuvillaa

Jos matto tarvitsee ostaa uutena, voisiko se olla tunnettujen muotoilijoiden suunnittelema ja tehty kierrätetystä luonnonmateriaalista? Kriteerit täyttää kotkalaisen mattobrändi Finarten kevätuutuus Dyyni, jonka suunnittelijakaksikko Saana ja Olli teettää päätyönään itse suunnittelemiaan hampputekstiilejä. Kuvan matto valmistetaan Intiassa.