The Good Fight on hullujen aikojen lakisarja – Katso SK:n sarjatärpit

The Good Fight on hullujen aikojen lakisarja.

sarjatärpit
Teksti
Leena Virtanen
© Patrick Harbron / CBS

Elämme hulluja aikoja

Kun Donald Trump valittiin presidentiksi, Yhdysvaltain oikeusjärjestelmä alkoi natista liitoksissaan. Syntyi myös uudenlainen lakisarja, jossa pidätellään kiukkua, raivotaan, pelätään, itketään ja nauretaan, eikä mihinkään voi luottaa. Komediaa ja draamaa yhdistävä The Good Fight syntyi sovinnaisemman Good Wife -sarjan spin offina, ja se on kolmessa vuodessa noussut lakisarjojen kärkikastiin.

The Good Fight. HBO Nordic.

 

Vaihtoehto-2019

Watchmen on Alan Mooren ja Dave Gibbonsin klassikkosarjakuvasta Vartijat inspiraationsa saanut sarja, joka kuvaa Yhdysvaltojen vaihtoehtoista vuotta 2019. Poliisit tekevät yhteistyötä naamioituneiden supersankareiden kanssa lyödäkseen rasistiset pahikset. Sarjan on luonut Lostin ja The Leftoversin kirjoittaja Damon Lindelof. Ensimmäiset jaksot tuottavat vaikeuksia, mutta sen jälkeen kirkastuu.

Watchmen. HBO Nordic.

 

Tieteen puolella

Philip Pullmanin fantasian odotetaan paikkaavan Game of Thronesin jättämää aukkoa. Suursatsaus His Dark Materials ei ole ainakaan vielä herättänyt intohimoja. Se on korkeintaan ihan kiva. Tieteen ja uskonnon vastakkainasettelu nousee silti komeasti esiin. Keskushahmot ovat orpo Lyra (Dafne Keen) ja moniselitteinen Marisa Coulter (Ruth Wilson).

His Dark Materials. HBO Nordic.