Tatun ja Patun tekijöille Finlandia Junior

Aino Havukainen
Teksti
Karri Kokko

Aino Havukainen ja Sami Toivonen palkittiin Finlandia Juniorilla lasten tietokirjasta Tatun ja Patun Suomi.

Voittajan valitsi tänä vuonna Turun kaupungin kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari. Hänen mielestään hauska ja oivaltava kirja kestää useita lukemisia ja avaa suomalaista sielunmaisemaa myös muualta tuleville.

”Tatun ja Patun Suomi leikkii suomalaisilla ikoneilla joulupukista ja juhannuksenvietosta saunaan ja sauvakävelyyn. Samalla se tarjoaa runsaasti faktoja ja opettaa melkein huomaamatta medialukutaitoa”, Näätsaari kiittää.

Muut ehdokkaat olivat Jukka Itkosen Taikuri Into Kiemura, Hanna Marjut Marttilan Filmi poikki, Paula Moilasen ja Kirsi Haapamäen Herttuan hovissa – elämää 1550-luvun Turussa, Paula Norosen Emilian päiväkirja – Supermarsu lentää Intiaan ja Maria Vuorion Orava ja pääskynen.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia Junior -palkinto on myönnetty vuodesta 1997 alkaen. Viime vuonna tunnustuksen saivat Timo Parvela ja Virpi Talvitie kirjasta Keinulauta.

Palkinnon arvo on 26 000 euroa.

(STT)

Kaisa Neimalan arvio (SK 41/2007)
”Tatu ja Patu ilakoivat Suomi-faktoilla. Luonto, historia, kulttuuri ja väki on mahdutettu noin viidellekymmenelle sivulle. Yksittäisten kuvallisten ja sanallisten vitsien määrä saattaa hyvinkin nousta toiselle tuhannelle. Erityisen oikea, sympaattinen ja hupaisa on seitsemän sivun mittainen vierailu nykysuomalaisessa kodissa.”

Aino ja Samin värioppi (pdf; SK 31/2006)

Tervetuloa Tatun ja Patun Suomeen! (Otava)