Tärkeintä on ajatus

The Beatles -kerhon kootut joulutervehdykset.

levy
Teksti
Tero Alanko

Iso brändi kuten The Beatles kannattaa pitää koko ajan liikkeessä. Tänä jouluna perusharrastajille kaupataan Yellow Submarine -sukkia ja faniporukan kovalle ytimelle harvinaisten joululevyjen kokoelmaa.

Jouluina 1963–1969 The Beatles lähetti brittiläisille faniklubinsa jäsenille ohuita flexisinglejä, joille prässättiin joululauluja, kaikenmoisia hupaelmia sekä kiitoksia ja muita terveisiä. Nykyään nuo levyt maksavat maltaita.

Kun fanit vuonna 1969 avasivat viimeisen, seitsemännen joululahjansa, oli yhtye käytännössä hajonnut. Seuraavana jouluna kerhon jäsenet saivat vielä From Then To You -nimisen albumin, jolle oli koottu kaikki jouluflexit. The Beatlesin joulumateriaali on ollut saatavilla laittomilla bootleg-levyillä, mutta vasta nyt se julkaistaan virallisesti. The Christmas Records -laatikko sisältää seitsemän vinyylisingleä näköiskansissa. Niistä jokaiselle on prässätty yhden joululevyn sisältö.

John, Paul, George ja Ringo äänittivät jouluterveisensä lonkalta ja naureskellen. Vuonna 1964 he lukevat viestinsä suoraan käsikirjoituspaperista. Niinhän se on, että tärkeintä lahjahommissa on ajatus.