Ullanlinnan rauha

Philip Teirin Neitsytpolku on taidollisesti varmalla pohjalla.

romaani
Teksti
Herman Raivio

Fammu lahjoitti koko perheelle villasukat, mutta koot olivat menneet sekaisin, niin että Richard sai sukat, jotka olisivat sopineet paremmin Sonjalle… Villasukat olivat ainoa lahja jonka hän sai sinä iltana, ja se veti mielen apeaksi.”

Richard on käännekohdassa. Hän jättää suomenruotsalaisen lehden kulttuuritoimituksen esimiehen tehtävät. Vaimo Sonja haluaa kolmannen lapsen, mikä ei innosta. Richard tapaa ihanan, 12 vuotta vanhemman Paulan kustantamon joulujuhlassa. Kun paketista tulee väärät sukat, arvaa, että ero on lähellä.

Philip Teirin kolmas romaani Neitsytpolku on omaelämäkerrallinen tarina miehestä avioliiton ja uuden suhteen välissä. Ensimmäisessä osassa uusi suhde koetaan salassa, toisessa päivänvalossa eron jälkeen.

Salasuhde alkaa kiinnostavan epätyypillisesti. Loikoillaan sängyllä ja luetaan lehtiä, seksi tulee kuvaan vasta myöhemmin. Richard pallottelee suhteiden välissä, mutta ei ole epäselvää, etteikö hän valitsisi Ullanlinnan Neitsytpolulla asuvaa Paulaa. Draama on rakennettu niin.