Rapua grilliin!

Äyriäisten valikoima on entistä rikkaampi, myös valmistuotteissa.

gourmet
Teksti
Markus Ånäs

Juhannuksena monessa niemessä grillissä ei paahdukaan tomahawk-pihvejä vaan nippu rapuja, mustekaloja ja simpukoita. Äyriäisten suosio grilliherkkuna on kasvanut vuosi vuodelta.

”Sen eteen on tehty kovasti töitä”, kertoo helsinkiläisen Tukkutorin kalan KarlKala-KalleHuttunen.

Tiikeriravut ja kampasimpukat ovat jo monelle tuttuja. Nyt on halua kokeilla uutta, vaikka eri rapulajikkeita – edullisimman, lammikossa kasvatetun vietnamilaisen ravun sijaan.

Esimerkiksi Tukkutorin kalasta saa gambero rossoa Italiasta, obsiblueta Uudesta-Kaledoniasta ja langustiinia Argentiinasta. Eri rapulajeilla on oma makunsa, aivan kuin eri ostereillakin.