Takapiha Crossover: Syksyn jännittävin taidetapahtuma järjestetään tässä lähiössä

Yllättävän monet arvostetut vaihtoehtomuusikot tekevät myös kuvataidetta ja päinvastoin.

Jimi Tenor
Teksti
Harri Römpötti

Kannelmäen lähiössä, kymmenen kilometrin päässä Helsingin keskustasta, järjestetään syyskauden jännittävin pop-ohjelma: Takapiha Crossover.

Se tuo esiin, että yllättävän monet arvostetut vaihtoehtomuusikot tekevät myös kuvataidetta ja päinvastoin. Sarjaan kuuluu Kanneltalossa järjestettäviä konsertteja ja näyttelyitä samoilta tekijöiltä.

Ars Fennicalla palkitulle Anssi Kasitonnille ja hänen vaimolleen Maria Stereolle molemmat lajit taitavat olla yhtä tärkeitä. Heidän yhtyeensä Stereo 8000 esiintyy 23.10. Ohjelman avaa 25.9. Jimi Tenor yhtyeensä Tenors of Kalma kanssa. Z-factor -näyttelyssä on esillä Tenorin valokuvia 1990-alun New Yorkista.Koko sarja huipentuu Cleaning Women -yhtyeen 3D-konsertteihin 20. ja 21.11.

Pyykinkuivaustelineistä ja siivousvälineistä rakennetuilla soittimilla musisoiva kulttibändi on ennenkin seikkaillut poikkitaiteellisesti. Viime vuonna Risto Puurunen alkoi järjestää näyttelyitä, joissa yleisö katsoo pimeässä galleriassa kolmeulotteisia varjokuvia erikoistaskulamppujen ja 3D-lasien avulla. Ilmassa leijuvat varjoveistokset hätkähdyttivät.

Kanneltalossa Cleaning Women tuo varjot konserttinsa tehosteiksi. Ajatus kuulostaa kutkuttavalta, mutta myös mahdottomalta.