Suomen Kuvalehdelle pronssia maailman arvostetuimmassa infografiikan kilpailussa

kilpailut
Teksti
Laura Koljonen
Klikkaa kuvaa, näet grafiikan suurempana.

Suomen Kuvalehdessä (48/2012) ilmestynyt infografiikka Kutistunut Palestiina on palkittu Espanjan Pamplonan kansainvälisessä ja alansa arvostetuimmassa Malofiej21-kilpailussa.

SK:n grafiikka sai pronssia feature-sarjassa, jonka voitti National Geographic Magazinen työ An Army for the Afterlife. SK:n tiimiin kuuluivat graafikko Hannu Kyyriäinen, 31, valokuvaaja Marjo Tynkkynen, 41, sekä toimittaja Silja Lanas Cavada, 45.

Infografiikka käsitteli sitä, miten palestiinalaisalueet ovat pienentyneet vuodesta 1946 vuoteen 2012, kun Israel on miehittänyt sen lähes kauttaaltaan. Palestiinan arabit ja Israelin juutalaiset ovat kiistelleet rajalinjoista Israelin itsenäistymisestä saakka eli vuodesta 1948 lähtien.

Infografiikka kuvaa, miten dramaattisesti alueiden omistussuhteet ovat keikahtaneet: vuonna 2012 palestiinalaisalueita oli jäljellä enää 13 prosenttia, kun vuonna 1946 palestiinalaisten hallussa oli 97 prosenttia alueesta.

Idea aihetta käsittelevään infografiikkaan syntyi, kun Gazan kaistale oli jälleen kerran uutisissa. Aihetta haluttiin käsitellä Suomen Kuvalehden infografiikka-aukeamalla.

Aiheen visualisointia mietittiin tarkasti, sillä konfliktin kestosta johtuen aihetta oli ehditty visualisoida jo vuosikymmenten ajan.

Kuva Markus Pentikainen Suomen Kuvalehti

Grafiikan takana: toimittaja Silja Lanas Cavada (vas), graafikko Hannu Kyyriäinen ja valokuvaaja Marjo Tynkkynen.
Kuva Markus Pentikäinen / Suomen Kuvalehti.