Stand-up koomikko Lotta Backlundin kesäkalenteri: Tunnelmia jalkapallon MM-kisafinaalista ja kesäteatterista

Kesäteatterit
Teksti
Laura Koljonen
Lotta Backlund
Stand-up koomikko ja kolumnisti Lotta Backlund. Kuva Arto Viikari / SKOY.
  • SuomiAreena 19.-23.7.

    “Onhan se tietenkin vähän nynnyä lähteä kesälomallaan katsomaan jotain kansalaisjärjestöjä, mutta täällä on kyllä aina ollut kiinnostavia keskusteluita. Paikalla on paljon kansalaisjärjestöjä ja poliitikkoja, mutta myös hyvä henki. Silmiinpistävää on myös yleisön osallistuminen, ja katsojiakin on hirveästi.”

  • Jalkapallon MM-kisojen finaali 11.7. “Kaikista fiksuinta olisi, jos Senaatintorille pystytettäisiin skriini, jolta tätä voisi seurata. MM-kisojahan katsovat myös ihmiset, jotka eivät yleensä seuraa jalkapalloa. Ja jos pallon potkiminen ei jaksa kiinnostaa, aina voi seurata Argentiinan Lionel Messiä, joka on paras jalkapalloilija, tai valmentaja Diego Maradonaa, joka on hullu. Nykyään huomaan suhtautuvani erittäin nuoriin pelaajiin äidillisesti sen sijaan, että katselisin heitä sillä silmällä. Olen siis tullut vanhaksi.”
  • Uuden Kirjan Päivät Oriveden opistolla 17.-18.7.

    “Olen ollut Orivedellä parillakin kirjoituskurssilla ja muistan hyvän tunnelman. Oli vähän sellainen takaisin kouluun -tunne. Opisto on keskellä luontoa ja hyvin askeettinen ja ruokaa tarjoillaan monta kertaa päivässä. Kirjoittamiseen keskittyy, kun ei oikein ole muuta tekemistä.”

  • Kesäteatteri

    “Suosittelen kesäteatteria, jonka kaikki näyttelijät ovat amatöörejä. Siitä tulee se oikea kesäteatterifiilis ja jännitysmomentti, kun miettii, meneeköhän kaikki nyt ihan niin kuin pitäisi. On hienoa nähdä kyläläisten yhdessä rakentama näytelmä, jossa paikkakunnan poliisi ja opettaja näyttelevät. Siitä tulee kotoinen fiilis.”


Lue myös muut Kesäkalenteri-jutut SK:n Teemat-osiosta.