Limanuljaskaa lautaselle

Sienihullu-kirja kannustaa vähän tuntemattomampienkin metsäsienten käyttöön.

ruokakirja
Teksti
Mikko Numminen

Kokki Anu Brask on maaninen sienestäjä, intohimo on sukurasite sekä isän että äidin puolelta. Kirjassaan hän jakaa sienitietouttaan satunnaisemmillekin poimijoille ja markettisienestäjille. Tuttujen korvasienten, kantarellien, tattien ja suppilovahveroiden lisäksi Brask kannustaa hieman harvinaisempien sienten, kuten sikurirouskun ja limanuljaskan, käyttöön. Osa resepteistä vaatii aikaa, toiset ovat nopeampia – ja jotkut mahdollista valmistaa jopa metsässä. Herkulliset annokset on kuvannut Sami Repo.

Anu Brask, Sami Repo: Sienihullu. Ruokia metsäsienestä. 250 s. Readme.fi, 2021. Ilmestyy heinäkuussa.