Sarjatärpit: Time on niin hyvä vankilasarja, että pahaa tekee

Pirjo Lonka on Mieheni vaimo -sarjan valopilkku.

sarjatärpit
Teksti
Leena Sharma

Kiven sisällä

Opettaja Mark Cobden (Sean Bean) tuomitaan maanpäällistä helvettiä muistuttavaan vankilaan. Tunnollinen vanginvartija Eric McNally (Stephen Graham) joutuu mahdottomaan moraaliseen valintatilanteeseen. Graham näyttelee loistavasti, Bean vielä paremmin. Käsikirjoittaja Jimmy McGovern (Fitz ratkaisee) kuuluu brittien huippukastiin. Raa’an minisarjan katsominen on hetkittäin fyysisesti vaikeaa.

Time. Yle Areena.

Pandemiasta pelastuneet

Virkistävässä dystopiakuvauksessa pandemian jälkeinen maailma ei ole korisevien zombien vallassa. Romahtaneen yhteiskunnan raunioilla kiertävä Traveling Symphony -näytelmäseurue yrittää sovittaa Shakespearea uuteen maailmaan, mutta kohtaa matkalla kuolemaa ja lapsiterroristeja. Monimutkainen rakenne taiteilee teennäisen ja luovan välillä, mutta kokonaisuus on kaunis.

Station Eleven. HBO Max.

Hullunkuriset perheet

Ahti Kariluoto (Kristo Salminen) on elänyt vuosia kaksoiselämää: vaimo ja poika Helsingissä, avovaimo ja tytär Tallinnassa. Salaisuus paljastuu, kun mies kuolee. Omaiset joutuvat siivoamaan sotkun, käsittelemään vihaa, surua ja erityisesti häpeää. ”Meidän perhe ei ole mikään vitsi”, repliikkiin kiteytyvät jäljelle jääneiden tunnot. Pirjo Lonka näyttelee vakuuttavasti petettyä vaimoa.

Mieheni vaimo. Yle Areena.