Sarjatärpit

Kolme poimintaa uutuussarjoista

sarjatärpit
Teksti
Leena Virtanen

Epätoivoiset Koreassa

Menestyssarja Squid Game kertoo pohjimmiltaan köyhyydestä, velkaantumisesta ja epätoivosta. Useimmat päähenkilöt ovat umpikujaan ajautuneita keski-ikäisiä miehiä, jotka ovat valmiit riskeeraamaan henkensä. Suljetulla leirillä järjestetään yltäkylläisissä fantasialavasteissa pelejä, joissa on panoksina ihmishenkiä ja rikkauksia. Lastenkin kärsimykseen viitataan, joten sietokyvyn rajoilla mennään.

Squid Game. Netflix.

Rahan perässä Ruotsissa

Kahden vaikeuksiin ajautuneen naisen tiet yhtyvät ruotsalaisjännärissä. Liana on pulassa linnassa istuvan miehensä takia. Malou yrittää pitää kulissia yllä, vaikka firma menee konkurssiin. Sopivalla hetkellä löytyy kassi täynnä rahaa, mutta se on joltain muulta pois. Bianca Kronlöf ja Helena af Sandeberg ovat mainiot päänäyttelijät, ja sivuroolissa nähdään Laura Malmivaara.

Massi. Yle Areena.

Tyhjän päällä Amerikassa

Nuori äiti Alex jättää miehensä ja lähtee kotoaan pienen lapsensa kanssa. Mutta mihin hän voi mennä? Äiti on vastuuton hippi, isä ei tajua tyttären tilannetta, kavereihin ei voi luottaa. Sosiaalitoimistollakin on keinot vähissä. Vähitellen Alex tiedostaa paenneensa väkivaltaista miestä. Minisarja Maid kertoo karuja tosiasioita amerikkalaisen yhteiskunnan heiveröisistä turvaverkoista.

Maid. Netflix.