Levy kymmenessä päivässä

Tärpeissä myös Death Hawks ja Black Keys.

levytärpit
Teksti
Antti Karkiainen

Kevyttä yläpilveä

Death Hawksin uudella videolla silitellään puita ja lauletaan välkkyvälle kristallille. Psychic Harmony on rohkea siirto kohti juustoisempaa new age -psykedeliaa. Kitarat ovat vaihtuneet rönsyileviin kosketinkudelmiin. Täyteläinen saksofoni ja trumpetti hoitavat soolo-osuudet.

Death Hawks: Psychic Harmony. Svart Records.

 

Hyvää faijarockia

Black Keysin soulahtava garage blues kuulostaa yllättävän tuoreelta vuonna 2019. Dan Auerbach (kitara ja laulu) ja Patrick Carney (rummut) eivät ole keksineet menestysreseptiään uudelleen – maailma on muuttunut. Paluulevy, Let´s Rock, on vilpitön ja tarttuva soundtrack kesäiltoihin. Kitara soi rouheasti, laulu iskee ja rumpukompeissa on oivallusta. Let´s Rock on seesteisen särmikästä ”faijarockia”.

Black Keys: Let’s Rock. Nonesuch.

D-vitamiinipommi

Tuottaja Rick Rubin osaa luoda olosuhteet, joissa artisti yltää parhaimpaansa. Tämä pätee myös Santanan Africa Speaks -levyyn. Maestron mailmanmusiikkikeitos on väkevään live-soundiin pohjaava D-vitamiinipommi. Vain kymmenessä päivässä äänitetyn levyn vahvuus on kaiuttimista huokuva nautinnollinen läsnäolo – soittamisen riemu. Levyllä on luonteva rakenne ja selkeä visio. Tähän ei kyllästy hetkessä.

Santana: Africa Speaks. Concord.