Pohjoismaista yhteistyötä

Tuore kirja avaa Plats-ravintolan keittiömestarin Lukas Hemnellin ruokafilosofiaa.

ruokakirja
Teksti
Mikko Numminen

Ravintola Plats on keskeinen osa Hanasaaren ruotsalais-suomalaista kulttuurikeskusta. Tuore kirja avaa keittiömestari Lukas Hemnellin ruokafilosofiaa. Resepteissä pohjoismaiset raaka-aineet yhdistyvät ranskalaiseen keittiöön mutta saavat mausteita muualtakin. Voita ja kermaa ei säästellä. Sillin limetti- ja chilimarinadi vie ajatukset Etelä-Amerikkaan. Ja toki kirjasta löytyy lammasresepti ja moderni versio mämmistä pääsiäiseen.

Ravintola Plats – Pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keit­tiöstä (Teos, 2021). Ravintola Plats (Hanasaarenranta 5, Espoo). Cookalong-tapahtuma 1.4. klo 18: facebook.com/ravintolaplats