Risto Lindstedt palkittiin

Risto Lindstedt
Teksti
Karri Kokko

Aikakauslehtien Liitto on palkinnut Risto Lindstedtin viime vuoden parhaana kirjoittavana toimittajana. Julkaisemme valikoiman Lindstedtin parhaita juttuja vuodelta 2006.

Teksti Elina Järvinen

Satuitko lukemaan toissa viikon SK:sta laajan reportaasin suomenhevosista? Jos et, menetit paljon, sillä juttu oli Suomen parhaan toimittajan kirjoittama.

Lindstedtin tekstit ovat mielenkiintoisia, koskettavia ja omaperäisiä, näkökulmat hienoja. Teksteihin ”uppoutuu kuin hyvään kirjaan”, tuomaristo kiittelee. Lindstedt leikittelee sanoilla ja lauserakenteilla tavalla, jonka vain hän osaa.

”Todella huolella tehtyä työtä”, raati kiteyttää.

Lindstedt, 58, on työskennellyt Suomen Kuvalehdessä vuodesta 1976. Vuodesta 1986 hän on ollut kirjoittava toimittaja, sitä ennen toimitussihteeri ja toimituspäällikkö.

Aikakauslehtien Liitto palkitsi alan parhaat tekijät kuudessa sarjassa. Muut palkitut olivat Moottori-lehden Eila Parviainen (Vuoden pääkirjoituksen tekijä), AvunKari Kaipainen (Vuoden aikakauslehtikuvaaja), Poliisi & Oikeus -lehden Sari Haukka ja Katja Almgren (Vuoden toimitustiimi), Linnut-lehden Seppo Alanko (Vuoden taittaja) sekä Sanoma Magazinesin Leena Ihlberg (Vuoden mediamyyjä).


Valikoima Risto Lindstedtin juttuja vuodelta 2006
Päivän nopein SK 12/2006
Sanattomat jäähyväiset SK 13/2006
Perillä olemisen rivejä SK 15-16/2006
Marian syntymäpäivä SK 34/2006
Pitkä poltto SK 36/2006
Viimeinen kesä SK 47/2006