Pelko saa Joona Halosen koreografian liikkeelle

Kuka pelkää tappajahaita -esitys kertoo tunteista, joita on vaikea pukea sanoiksi.

Vaaralliset hampaat väijyvät Suomen suurimmalla nykytanssinäyttämöllä tänä keväänä. Paikka on Helsingin kaupunginteatterin alaisen Helsinki Dance Companyn lava, vaara on henkistä sorttia ja hampaatkin kuvaannollisia, mukana ensiesitykseen saapuvan koreografian nimessä Kuka pelkää Tappajahaita?

Teoksen koreografi Joona Halonen on HDC:n tämän kevään vierailija. Hän on tätä ennen työskennellyt Uuden tanssin keskus Zodiakissa Helsingin Kaapelitehtaalla, aiemmin koreografina ja tanssijana ympäri Suomea sekä muun muassa Italian Torinossa.

Halonen on niin ikään tanssinut Karttunen Kollektivissa, HDC:n nykyisen taiteellisen johtajan Jyrki Karttusen ryhmässä. ”Kun Jyrki oli soittanut ja pyytänyt töihin, mietin ensin, keitä ryhmässä on ja millaisia he ovat tanssijoina”, Halonen sanoo.

”Sen jälkeen mietin, mikä aihe minua kiinnostaa juuri nyt. Löysin teemaksi pelon: vaikka kuinka rakastamme elämää, pelko ohjaa valintojamme.”

”Kun esittäjät ja teema olivat tiedossa, mietin perusliikkeet joilla teoksen tausta-ajatus saadaan näkyviin, vaikka abstraktiksi se lopulta menee.”