Peliosaamista Suomesta: Quantum Break on näyttävä pelin ja tv-sarjan yhdistelmä

Arvio: Remedy teki toistaiseksi onnistuneimman tuotteensa. Parannettavaa jää silti.

peliarviot
Teksti
Johannes Valkola

Kunnianhimo leimaa kotimaisista Max Payne- ja Alan Wake -pelisarjoista tunnetun Remedy Entertainmentin uutuutta. Quantum Break koostuu Hollywood-näyttelijöiden perinteisestä tv-sarjasta ja tyylikkäästä toimintapelistä, jossa heistä nähdään aidonoloiset digitaaliset versiot.

Jack Joycen (Shawn Ashmore) lapsuudenystävä Paul Serene (Aidan Gillen) on rakentanut aikakoneen. Laitteen koekäyttö päättyy räjähdykseen, jolloin Paul katoaa ja Jack saa yliluonnollisia kykyjä. Hetken päästä vuosikymmeniä vanhentunut Paul saapuukin vahingoittamaan Jackiä ja hänen veljeään (Dominic Monaghan).

Tarkoitus on tutkia tapahtumia ja läpäistä toimintakohtauksia. Tulitaisteluissa Jackillä hidastetaan aikaa, liikutaan salamannopeasti ja luodaan näkymättömiä suojamuureja tyhjästä.

Peli on jaettu lukuihin, joiden päätteeksi katsotaan tv-sarjaa. Silloin tapahtumat siirtyvät kiinnostavasti Paulin näkökulmaan. Pelaaja tekee myös valintoja, jotka vaikuttavat pelin tarinaan ja muuttavat kohtauksia tv-sarjasta. Näin ollen Quantum Breakin haluaa läpäistä toistamiseenkin.