Parnasso: Unelma korpipalatsista – Omasta linnasta tuli Ilmari Kiannolle pakkomielle

Kenties Kiannon luovuutta ei edistänyt niinkään kirjallinen onnela, joka ei koskaan tullut toteen, vaan päinvastoin jatkuva taistelu sen eteen ja jokapäiväisen elämän keskellä työskentely.

Parnasso
Teksti
Ville-Juhani Sutinen

Teksti on julkaistu alun perin Parnasso-lehden numerossa 3/2022. Suomen Kuvalehti ja Parnasso kuuluvat samaan lehtiperheeseen Otavamediassa ja niillä on yhteinen päätoimittaja. Suomen Kuvalehti julkaisee Parnassossa aiemmin ilmestyneitä tekstejä verkossa. Parnasson voit tilata täältä.

Monet kirjailijat etsivät täydellistä tilaa työskentelyyn, rauhan ja luovuuden tyyssijaa, jossa voi keskittyä ja kirjoittaminen sujuu kuin itsestään.

Residenssit ja taiteilijatalot ovat omanlaisensa osoitus tästä haaveesta. Niistä on kirjailijoille konkreettista hyötyä, sillä ne tarjoavat mahdollisuuden väliaikaiseen arkisesta elämästä irtautumiseen sekä kirjan työstämisen ja viimeistelyn edellyttämään keskittymiseen. Samalla ne myös ylläpitävät ihannetta optimaalisesta kirjoittamispaikasta, jossa on mahdollista luoda vapaasti.