Paras vuosi ikinä on hersyvä komedia mielenrauhan ja seksin etsijöistä – Katso SK:n sarjatärpit

Tärpeissä myös jalkapallon juurille vievä The English Game.

sarjatärpit
Teksti
Leena Virtanen

Moderni kotimainen komedia

Kolmekymppiset ystävät kyllästyvät tahoillaan elämäänsä ja päättävät pitää irtiottovuoden, jonka aikana he tekevät vain sitä, mitä huvittaa: etsivät mielenrauhaa ja panevat ympäriinsä, muun muassa. Mutta nykymiehet tuottavat pettymyksen kaikessa tylsyydessään. Hersyvän komediasarjan ovat kirjoittaneet Kirsikka Saari ja Jenni Toivoniemi. Lotta Kaihuan ja Ella Lahdenmäen yhteispeli päärooleissa on mainiota.

Paras vuosi ikinä. C More.

 

Riipaisevaa ja totta

True crime -buumi tuottaa laatuakin. Brittisarja perustuu noin vuosikymmenen takaisiin tapahtumiin. Nuoren tytön katoaminen pikkukaupungissa kytkeytyy toiseen tragediaan. Murhatutkija Steve Fulcher tekee kuulustelussa muotovirheen, joka pitkittää tutkimuksia. Sarja perustuu Fulcherin kirjaan. Huippunäyttelijöiden suoritukset riipaisevat: Martin Freeman, Imelda Staunton, Siobhan Finneran.

Raastava tunnustus. Yle Areena.

 

Jalkapallon juurilla

Downton Abbeyn luoja Julian Fellowes ei lepää laakereillaan vaan jatkaa brittihistorian parissa. Uutuussarja kuvaa jalkapallon alkuvaiheita 1800-luvulla. Luokka-ristiriita käynnistyy kättelyssä. Peli kehittyi yläluokan nuorukaisten keskuudessa, kunnes vastassa olivat myös työläiset. Päähenkilö on tosielämän skottilainen pelaajasankari Fergus Suter (Kevin Guthrie).

The English Game. Netflix.