Paleface kirjoitti viidennen Maamme-kirjan – ”Puolustamani asiat ovat hyvin perinteisiä”

Räppärin mielestä suomalaisilta puuttuu medialukutaitoa ja lähdekriittisyyttä.

kirjat
Teksti
Tero Alanko

Marraskuussa 2013 valtioneuvoston kanslia kutsui joukon suomalaisia vaikuttajia pohtimaan, miten satavuotiasta Suomea juhlittaisiin. Yksi itsenäisyyden juhlavuoden hallitukseen asetetuista oli muusikko ja yhteiskunnallinen aktivisti Karri PalefaceMiettinen.

Nykyinen puolustusministeri, kansanedustaja Jussi Niinistö närkästyi valinnasta. Hän laati asiasta kirjallisen eduskuntakysymyksen ja totesi, että ”on syytä toivoa, ettei tämänkaltainen ääriajattelu leimaa juhlavuoden suunnittelutyötä”.

Kimmastus perustui erityisesti radio-ohjelmaan, jossa Karri Miettinen oli todennut suomalaisten ”kieltävän osan historiastaan unohtamalla Mannerheimin taustan sisällissodan lahtarikenraalina”.

”Asian nosti esille mies, joka on ollut itse mukana Kansallinen Kulttuuririntama -liikehdinnässä ja kirjoittanut Valkoinen rintama -lehteen, joka on todellista ääriajattelua”, Miettinen sanoo. Hän ei näe omia arvojaan erityisen radikaaleina.

”Puolustamani asiat ovat hyvin perinteisiä – Ranskan vallankumouksen arvot, universaalit ihmisoikeudet ja jakamaton ihmisarvo.”