Otavalta uudenlainen sähkökirjakauppa - kirjoja kuukausihinnalla

e-kirjat
Teksti
Lauri Vanhala
Luekirja
Luekirja-palvelussa voi valita kerralla luettavakseen kolme eri kirjaa.

Otava-konserniin kuuluva Suuri Suomalainen Kirjakerho on lanseerannut uuden verkkopalvelun lukijoille. Luekirja-palvelun kautta kirjaharrastajat pääsevät lukemaan sähköisiä kirjoja tietokoneilla, älypuhelimilla ja taulutietokoneilla.

Palvelu eroaa muista sähkökirjapalveluista siinä, että Luekirjan kautta ei osteta yksittäisiä kirjatiedostoja vaan lukuaikaa palveluun. Siinä missä Amazon Kindlen käyttäjä lataa kirjan lukulaitteen muistiin, Otavan palvelussa kirjoja luetaan www-sivun kautta.

Ajatuksena on, että asiakas voi lukea valitsemiaan kirjoja millä tahansa päätelaitteella niin pitkään kuin lukuaikaa on jäljellä. Palvelu muistaa, missä kohdassa kirjaa lukija on. Kirjan lukemisen voi siis aloittaa kotona taulutietokoneella ja jatkaa myöhemmin linja-autossa älypuhelimella samasta kohdasta.

Luekirjan valikoimaan kuuluu suomenkielisiä Otavan ja Liken kirjoja. Valikoimaa on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa muiden kustantajien kirjoilla.

Palvelu perustuu html5-tekniikkaan, minkä ansiosta se toimii millä tahansa tietokoneella, taulutietokoneella tai modernilla älypuhelimella, jossa on kunnollinen verkkoselain. Tämä rajaa pois muun muassa Kindlen ja Sony Readerin kaltaiset laitteet, jotka on suunniteltu vain ja ainoastaan tavallisten kirjatiedostojen lukemiseen.

Kirjoja ei voi tallentaa omalle koneelle, eikä niitä voi myöskään lähettää eteenpäin.

Palvelun halvin lukuaikapaketti maksaa noin kaksikymmentä euroa kuukaudessa. Pakettiin kuuluu lukuoikeus kolmeen kirjaan kuukautta kohden.

Luekirja-palvelu osoitteessa Luekirja.fi. Tietokoneella sivusto toimii parhaiten Safari- ja Google Chrome -selaimilla.

Suomen Kuvalehti on osa Otava-konsernia, joka julkaisee aikakauslehtiä ja kirjoja.