Turvallisuusuhka

Kolumni: Maahanmuuttovaaleja jo käyviltä kommentaattoreilta unohtuivat niin Sipilän hallituksen tekemät lainmuutokset kuin nykyiset alhaiset turvapaikanhakijamäärät, kirjoittaa Anu Koivunen.

Profiilikuva
Anu Koivunen
Teksti
Anu Koivunen
Suomen Kuvalehti

Joulukuussa esiin nousseiden Oulun seksuaalirikosepäilyjen jälkeen oli odotettavissa, että perussuomalaisten kannatus lähtisi nousuun, totesi Helsingin Sanomien Teija Sutinen analyysissään (10.1.). Hänen mukaansa muut puolueet eivät olleet ”reagoineet” riittävästi.

Sen jälkeen, kun Oulun ja Helsingin poliisit tammikuussa tiedottivat uusista rikosepäilyistä, reaktioita on riittänyt. Poliitikot tuomitsivat ja hallitus päätti ”kansan oikeudentajuun” vedoten selvittää Suomea sitovien kansainvälisten sopimusten liikkumavaran.

 

Kun seksuaalirikosepäilyt, turvapaikanhakijat ja perussuomalaisten kyselykannatus kohtaavat, myös osassa mediaa katoavat mittasuhteet. Niin Iltalehti kuin Ilta-Sanomat julkaisivat viikon aikana printtiversioissaan teemasta yli 20 sivua. Iltalehti teki erikoispainoksen, ja Ilta-Sanomien kannessa seksuaalirikokset olivat seitsemän päivää peräkkäin.