Hämeenlinnan The Blassics luottaa hetkeen.

Minä halusin olla niin kuin Beethoven on parasta Ismo Alankoa.

levytärpit
Teksti
Antti Karkiainen

Aivot kukkii

Minä halusin olla niin kuin Beethoven on parasta Ismo Alankoa sitten Hallanvaaran (2002), ja siitähän on jo aikaa. Tällä kertaa Alangon fuusiokeittiössä häärää pääasiassa mies itse. Konseptina on rouhea rocklevy, jossa kulmikkaat kitarat kohtaavat konemusiikin höystön. Alangon mielikuvitus pulppuaa vuolaasti. Suomen kielen rakastajalle levy on aarreaitta, täynnä oivaltavia sanaleikkejä ja kielen pöyhintää.

Ismo Alanko, Minä halusin olla niin kuin Beethoven. Fullsteam.

 

Hypnoottista Hämptonista

Hämeenlinnan The Blassics luottaa hetkeen. Neljäs pitkäsoitto Togetherings on rytmikästä afro funkia. Etiopialainen laulaja Mikiyas Getachew on kollektiivin uusi jäsen. Täysin analogisesti tuotettu levy miellyttää vinyylin ystävän korvaa. Osa materiaalista on improvisoitua. Hypnoottisesta tunnelmasta hehkuu yhteisöllisyys.

Blassics: Togetherings. Odd Funk.

Järki ja tunteet

Bad Religion on tykittänyt tietoiskuja maailman tilasta jo 40 vuotta. Järjen ja tieteen nimeen vannova punkyhtye on yhä ajankohtainen. Laulaja Greg Graffin tarttuu oikeistopopulismiin kaksin käsin. Skarpit kannanotot nousevat päivänpolitiikan yläpuolelle. Soitannollisesti yhtye on hämmentävän kovassa iskussa. Uusi rumpali pitää kierroslukemat korkealla.

Bad Religion: Age of Unreason. Epitaph.