Jälkeen Jacksonin

Jennifer Battenin ja Erja Lyytisen kitarat kohtaavat.

musiikki
Teksti
Kimmo Rantanen

Kitaransoiton 8-vuotiaana Beatlesin innoittamana aloittanut Jennifer Batten törmäsi 1960-luvun amerikkalaisessa pikkukaupungissa ongelmaan. ”Äitini ei antanut soittaa tuntemattomien kanssa”, Batten kertoo.

Ensimmäinen soitin oli isän ostama sähkökitara.

”Teinivuoteni soitin yksin. Bändiä ei ollut.”

Parikymppisenä Batten muutti Los Angelesiin ja soitti eri bändeissä musiikkia metallista funkiin. Vuonna 1987 kaikki muuttui. Batten valittiin koesoiton pohjalta Michael Jacksonin Bad-kiertueen kitaristiksi. Kykynsä osoitettuaan hän soitti myös Dangerous– ja HIStory-kiertueilla sekä Super Bowlin puoliajalla maailmanlaajuiselle 1,3 miljardin katsojan yleisölle.

”Tuloni satakertaistuivat. Kiertuekeikkoja oli vain pari viikossa, ja ehdin katsella nähtävyyksiä. Se oli kuin maksettua lomaa. Olin hemmoteltu.”

1990-luvulla Batten päätyi idolinsa Jeff Beckin bändiin ja kahdelle albumille. Sittemmin Batten on keikkaillut yksin. Soittonsa taustalla hän esittää tekemiään lyhytelokuvia.

Vuonna 2018 Batten tutustui Erja Lyytiseen kitara-workshopissa Saksassa. ”Rakastuin Erjan soittoon ja lauluääneen. Pohdimme yhteiskeikkoja. Ne toteutuvat huhtikuussa Suomessa.”

Minikiertueen Monstress of Guitar kolmessa konsertissa tähdillä on omat shownsa.

”Sanoin Erjalle, että haluan filmeineni esiintyä ensin. Olen mukana Erjan uudella albumilla, ja soitamme muutaman biisin myös yhdessä.”

 

Monstress of Guitar -kiertue 3.–5.4. Turun Logomossa, Tampereen Pakkahuoneella ja Helsingin Kulttuuritalolla.