Losangelesilainen sisarustrio Haim tekee tuttua mutta jännittävää musiikkia – Katso SK:n levytärpit

Levytärpeissä myös kitaravirtuoosi Marcus King.

levytärpit
Teksti
Suomen Kuvalehti

Syvän etelän soulia

Marcus King, 23, on Duane Allmaniin verrattu kitarataituri, jota muun muassa Eric Clapton fanittaa. Virtuositeettia kiinnostavampaa on Kingin karhea lauluääni, joka pääsee oikeuksiinsa soolodebyytillä. El Dorado on rauhallinen ja tunteikas levy syvän etelän soulia ja bluesia. Tuottaja Dan Auerbach on kasannut sessioihin tyylikkään taustabändin. Ilmava soitto jättää tilaa Kingin rosoiselle tulkinnalle, josta kuullaan vielä.

Marcus King, El Dorado. Concord.

 

Sisarustrio valjastaa

Vaikeinta popmusiikissa on olla tavallinen ja kiinnostava. Losangelesilainen sisarustrio Haim onnistuu tässä Women in Music Pt. III -albumillaan. Este, Danielle ja Alana Haimin kyky valjastaa valtavirtapopin tyylejä omiin tarkoituksiinsa on taitavaa. Musiikki on kuulijalle välittömästi tuttua, silti omaehtoista. Elämyksen kruunaa tinkimätön asenne ja kauniit lauluharmoniat.

Haim, Women in Music Pt. III. Columbia Records.

 

Kevyt kuin kesätuuli

Khruangbin on salaperäinen instrumentaalitrio Texasista. Kolmikon musiikissa on sadunomaista taikaa. Khruangbinin voima perustuu basisti Laura Leen ja rumpali Donald Johnsonin kitkattomaan grooveen. Kitaristi Mark Speer liruttelee maailman eri kolkista suodattamiaan melodioita. Ilmavat instrumentaalit toimivat hyvin kesäpuuhien taustalla, mutta vievät matkalle, jos niin haluat.

Khruangbin, Mordechai. Dead Oceans.