Maailman ­ympäri 45 ­minuutissa

levy
Teksti
Tero Alanko

Ensimmäinen We Jazz -festivaali järjestettiin Helsingissä vuonna 2013. Vähitellen tuotemerkki on otta­nut haltuun koko kentän. Tapah­tumien järjestämisen ohella We Jazz pitää levy­kauppaa ja julkaisee levyjä sekä englanninkielistä aikakauslehteä.

We Jazzin toiminta on roh­keaa ja laadukasta. Heidän k­äsissään jazz välttelee lokerointia ja on elossa. Muuten uuden yleisön saavuttaminen olisikin mahdotonta.

Saksofonia, klarinettia ja japa­nilaista shakuhachi-huilua soittavan Otto Eskelise­n perus­tama Uusi Aika -kvartett­i (Es­kelisen ohella pianist­i Johanne­s Sarjasto, basist­i Tapan­i Varis ja rumpali Amanda Blomqvist) on osuva esimerkki siitä, missä We Jazz onnistuu. Yhtyeen ensi­albumin musiikki on tuttua ja lainattua, mutta myös uutta ja omaa. Se vetoaa varmasti muihinkin kuin ”jazztyyppeihin”.

We Jazz -levymerkin viimevuotinen menestys oli saksofonisti Linda Fredrikssonin ylistetty Juniper-albumi. Sille ja Uusi Aika -albumille yhteistä on ainakin erityinen suhde l­uontoon. Kummassakin kuuluvat metsät ja maisemat.